dublin

Tänkte skriva, troligtvis det sista blogginlägget under irlandsvistelsen, medans maria duschar.

Vad sägs om dublin då, Väldigt mkt människor.. man kan nästan inte andas när man försöker gå på gatorna här. Gissar för att det är helgen före jul också. Hur som helst körde vi en heldag sightseeing igår och såg ut som riktiga turister med karta osv. Det var kul. Det finns dock inte så mkt att se som att göra här. När man googlar dublin så säger typ alla att det man ska göra är att sitta på en pub och dricka öl för att verkligen uppleva dublin. Vi har ju som redan gjort det, på ett ställe som är betydligt mer "irländskt" än dublin. Därför har det blivit en lugnt helg med det där.

Vi var och kollade in nån park, temple bar, lite kyrkor och var på Guinness Storehouse. Det sista kostade 150 kr och nu vet vi allt om Guinness! Vi kände oss rätt tama däremot när man på högsta våningen, med utsikt över hela dublin, fick varsin gratis pint... eller en cola. Vi valde colan.

Sen var tanken att vi skulle gå och se hur mkt en rugbymatch kostade men den var lite för dyr så det slutade med att vi satte oss på en pub och såg den istället. Jag KAN inte förstå logiken i den sporten. Drack troligtvis våra sista bulmers, tragiskt nog. 

Idag är tanken fika, väldigt mkt fika. Sen lite forever 21 och topshop också.. Jag ska nog klara mig, på nått sätt med väskan! Sen som slut på varje vistelse i en storstad så är det bio som gäller ikväll! 

 Vi ses snart!


we're moving

sitter på bussen. Gillar inte riktigt barn ibland. Först var det några som sprang omkring överallt och höll på en massa och nyss satt en unga bakom oss och skrek, i säkert en halvtimme.. Dessutom har jag enbart sovit högst 15 timmar dom senaste tre nätterna. Ja maria har haft tur och sluppit jobba. Kan också vara därför jag är lite extra bitter på barnen här.

Städade iaf hela lägenheten igår, började till och med i förrgår, och det var ganska skitigt överallt. Men hyresvärden var värd guld. Han skjutsade till oss till och med ner till buss stationen. Min väska däremot, den är lätt över 23 kg så jag vet inte riiktigt hur jag ska klara mig ur det här med övervikt.. Blir iaf INGEN som helst shopping i dublin, och det suger ju lite.

Hörde också om snökaoset i sverige. Det ska dessutom börja snöa och bråka här i irland också så det kan bli lite jobbigt när vi ska flyga hem. Eftersom det är rätt kort stopp på arlanda och om vi missar så är ju typ alla flyg hem till skeå slut. Äsch, det problemet blir senare bekymmer :)

Nu ska jag äta min subwaymacka som vi köpte. OJ så efterlängtad!

CHEERS!

Börjar vara sluttampen nu. Nu kör vi på de sista fikat och ikväll blir det storstädning av hela lägenheten! Hejdå galway och så är vi snart i dublin!!!


lucia idag!

Och vi bakade lussebullar igår! Eller vi försökte för det fick bli lite på prov. Vi har torr matdegsjäst och hur lätt är det att få degen att jäsa när det är 10 grader i rummet??? Vi ställde därför in bullarna först i ungen på låg värme och sen fick dom stå inne i vårt sovrum vid elementet. Det gäller att komma på lösningar! Dom blev iaf inte sådär supergoda.. men vi har lussebullar iaf! Vi hade tänkt ge en påse till folket på foxs bara för att dom alltid bjudit på kaffe och te när vi varit här men vet inte omvi vågar ge bort dåliga lussebullar i pressent.... det är ingen bra reklam för sverige.

Helgen när tjejerna varit här har det handlat om väldigt lite sömn och mkt spenderande pengar! Hade helt slut pengar lördagmorron och vi fick lönen på fredag.. Men det var kul så det var värt det!!! Nyårsklänningen är köpt också, så bara det är ju plus :) men värre har det varit att jobba. Skönt med en ledig dag idag! Hade varit kul om dom varit här en dag till iaf, kändes som om tiden bara rusade iväg.

Iveckan gäller det att först överleva. Det blir dock många gånger fika och bara gå omkring och mysa. Torsdag får vi lön för två veckor plus så får vi tillbaka depositionen och då blir det sista minuten shopping på pennys. Om nu bara inte hyresvärden kollar in lägenheten och ser alla fettfläckar av allt bluetack.. Sen blir det packning och utgång för att sedan ta en subway macka fredagsmorron och gå ner till bussen som går mot dublin klockan 10 på morronen. Det kommer att bli kanoners! Jag kommer att ha en arg maria som är bakis och sur på mig för att jag bestämde att vi skulle fara så tidigt, äsch det kommer nog att gå över efter ett tag :)


IDAG KOMMER EVSAN & JULIA!!!

Vi har försökt planera att vi ska göra nånting hela tiden tills klockan slår 4 och vi kan springa ner till busstationen och hämta dom. Vi är inte taggade alls inte!

Igår städade vi på golvet så det skulle vara "sovvänligt" dock så tror jag inte att det är möjligt. Marias mamma hade ju den briljanta ideén att vi skulle ta in den andra madrassen när dom kom så nu är det gjort! Den har nu legat där sedan igår på dagen, redo. Kommer nog inte att bli många timmars sömn den här helgen.

Vi har bestämt att för att det ska vara möjligt att visa det mesta vi vill visa så MÅSTE vi gå ut minst två dagar. Det ska visas fox, fibbers, taffes, front door, trädet (det stället heter nått på irländska och det bästa martin kunde förklara var att det var nått med ett träd... ), cuba, coyote, kings head och säkert fler ställen. Ni förstår att vi kommer ha fullt upp :)


kort och gott

Nu imorse for pappa också så nu väntar vi bara i fyra dagar sen kommer tjejerna. 
Igår var vi och letade de 12 snyggaste brandmännen i irland. Det var kul. Dom var dock inte alls överdrivet snygga, men så var det ju irländare också..
Det är varmare här nu, och solen skiner fortfarande. Den har knappt lämnat oss sen madde kom hit först.
Vi älskar galway girl och jobbtiderna är ganska minimala.
Alla julklapparna är till slut köpta, nästan, och nu är jag redo för julen.

Två veckor kvar nu, sen är vi hemma imorron.




december månad



Chokladkalendern, som blev inköpt för en månad sen, är inne på sin 5e dag redan. Vi öppnar en lucka varje dag tills vi åker hem. GÖTT!

Idag kommer pappa och jag har jobbat två hårda dagar på tre timmar var! Vad det blir dom närmaste dagarna vet jag faktistk inte ens, det är kallt och vet inte om det är säsong för att göra någon tur någonstans.

Känner att det börjar vara sista tiden nu, ska försöka få james att skriva nått slags reference brev så vi har något bevis på att vi har varit här och jobbat. Vi försökte också packa igår och det var ganska kul att se vårt försök. Sas har ju dock höjt sin vikt till 23 kg, det är bra!

Pappa verkar dessutom bli försenad i köpenhamn. På grund av den stora stormen i dublin!!! Haha detta land alltså. Tror dock att det kan vara ganska stora chanser att vi blir påkörda och dödade, dom har ju inga vinterdäck här och det är som glashalt överallt.