amsterdam-köpenhamn-lund på 24 timmar

Sittplatsen var ingen höjdare och jag blev så less på att inte kunna sova så blev ännu en natt på golvet i ett tåg. Vill absolut inte ta några bakterieprover på dom kläder jag har haft på mig i en månad nu. Borde kunna bli sjuk för mindre!

Amsterdam - gillade som staden. Och en riktigtriktigt bra grej dom har börjat med i storstäder är ju den där guidade turen som är "gratis". Absolut värt att gå på!! Hur bra jag är på att ge dricks sen är en annan femma.. kan ha lite dåligt samvete över just den delen. Hur som helst så gick vi med på en sån tur och fick se de stora sakerna att se inne i centrala amsterdam. På kvällen utforskade vi red light district. Jag gick mest runt och bara gapade för jag kan verkligen inte förstå det.. och eftersom det är lagligt så gömmer sig inte ens männen sig när dom frågar efter priset.
Dagen efter blev det lite egen sightseeing. Först med anne frank museet, tror nu att jag har fått nog av såna platser för ett tag.. det var väldigt intressant däremot. Efter det blev det heineken museet, jontes val.

Tåget gick mot danmark och när vi kom in i vår kupé, denna gång liggplats!, så var det en amerkanska där. Hon känner alla, har varit på efterfester med alla och hade svårt att sluta prata. Det var kul att lyssna på henne iaf och man tog kanske allt med en nypa salt.. När vi kom fram till köpenhamn så hängde hon med oss och låsa in väskorna och sen kolla in staden snabbt. Det var kallt, blåsigt och jävligt. Varken mitt eller jontes kontokort funkade som det skulle vi det här laget och när vi provat 5 olika fik, jag började vara nära att slå ihjäl nån, så kom vi in i ett fik och får höra en svensk säga "men fan det är ju ni!!" då står det alltså en kille som vi festade med på hostelet i berlin bakom disken. Han hookade upp oss rätt fint med både mat och fika och sen skulle han sluta ett tag senare så fick en guidad tur i stan ocskå.

MOT SVERIGE -
tåget mot sverige fick vi springa till och framma på stationen i lund stod anna och lyste. Mysigt att äntligen få komma hit och kika hur det ser ut här.
igår var vi en sväng till malmö och shoppade lite, efter det fick vi se en halv jakob som kom in genom dörren. Och efter det blev det lite vin och prat. Vi ska förhoppningsvis idag ut till annas skola och ha en picnic där, sen kanske kolla in Lund lite mer innan det blir fest ikväll. Planerna är sådär dock eftersom alla inte mår superbra.

Imorron åker vi hem och det har varit en så sjukt rolig resa. Vi har träffat så många människor och det är lätt det jag tycker ha varit roligast. Även om man känner nu att det har varit intensivt och vi har varit inpå varann lite för länge så har det ändå varit bland det bästa ever. HIHIHO

Vem vet vad nästa grej här blir??? :)

red light district

bland det sjukaste jag nagonsin sett!!!!

ett lyckat berlin!

Berlin ar verkligen en stad att tycka om! Hit vill jag aka igen!

Kom fram tidigttidigt igarmorse. Har haft var dyraste natt hittills! Det har varit fotbollsfinal har i stan igar sa just den dagen sa hade priserna stigit dubbelt upp, lyckat. Hur som helst sa gick vi en kanontour som var gratis. Det var ungt folk som jobbade och guidade folk runt stan och det som man kunde gora i slutet var att lamna dricks. Killen vi fick var verkligen skitduktig och berattade bade spannadne och rolig fakta. Precis som det ska vara! Sen efter det blev det att aterforenas med de coola grabbarna fran allingsas! Det blev en utekvall som sent ska glommas! Jonte som inte fick komma in pa klubben (och tva till darefter), finnar och vodka, dans och slutligen ol som racker i ett ar framover for mig!

Lite tungt blev det nar vi kom hem efter klockan 5 inatt och innan klockan 10 skulle vi vara utcheckade. Det gick, men just nu nar jag skriver det har kanner jag det. Idag har daremot dagen innehallit lite stros pa gatorna sen den roligaste marknades nansin. Storstor sondagsmarknad med allting, det mesta secondhand, och sen bara hang i parken med musik och en massa folk. Helt enkelt kanon.

Vi tog just farval av vara vanner som ska aka hem till allingsas idag, kandes lite trist. Har varit superkul att hanga med dom! 

En till trist sak ar att egentligen skulle det ha blivit en snabbvisit till katja och martin. Efter en massa trassel och jobbtider sa kunde det inte bli sa. Kanns supertrist! Sa nara men anda sa langt borta!

Imorron blir det nya aventyr i amsterdam! Kanner att sittplatsen vi har bokat pa taget, i 10 timmar framat, inte kanns alltfor taggande. Forhoppningsvis sover jag gott anda efter tva harda natter! Sa gonatt! :)


auschwitz

att vara dar var konstigt, ackligt, spannande och en massa andra saker men framfor allt overkligt. Kandes som anda att det som sades kan ju fan inte vara sant.. jag forsokte kolla in vaggarna i gaskammaren och i de andra tortyrcellerna och man sag som skrap av naglar dar, usch och fy.

Krakow i ovrigt var ovantat fint. Vi lyxade till det lite inatt och tog sovkupe pa vagen hit, hela 13 euro. Som jonte sa, det kanns att man ar i osteuropa nu. Jag forstar inte men varje natt vi har varit pa ett tag har jag varit nara att frysa fast i satet! Samma sak nu inatt, jag lag och skakade! Det ar kallt som faan alltsa. Efter natten till paris sa tankte jag ta pa mig massor med klader och hade da nasta gang pa mig sockar, tjocksockar och gympaskor, leggings och jeans, langt linen ner i byxorna, en tunn langarmad pa det, en skjorta pa det och tjocktroja pa det. Lag anda och skakade.

Bara att harda for nu ar det bara 8 dagar kvar!!!

att bestiga ett berg!

Vi gick idag upp mot ett av bergerna for att vandra lite.. det var bland det varsta jag har gjort! Aldrig gatt i en sa brant backe, sa lange dessutom! Det var rakt uppat, i en timme. Val uppe var utsikten fin och asnan gjorde det hela vart det! hihi

osterrike!

Lordag morron akte vi tidigttidigt med taget mot venedig. Fick nagra timmar att ga runt i staden dar och det kanns som helt overkligt konstigt att man ar dar. Det var riktigt coolt iaf!

Vidare senare pa kvallen blev det mot Innsbruck i osterrike och vi kom dit lordagkvall. In pa hostlet och sova. Dagen efter, sondag, gick vi ut for att utforska staden och insag forst hur langt bort fran sjalva centrum vi bodde. Sen markte vi hur DOTT det var. Inte manga manniskor overhuvudtaget som rorde sig ute och sen sa var allting stangt! Vi gick runt anda tills vi kande oss less och akte da tillbaka till hostelet som var stangt! Dom hade ingen i receptionen mellan 12-17 och vi hade inte fatt nagon kod till dorren.... vi var mattligt glada, och hungriga. Gick ut och in pa forsta basta restaurang sa vi iaf skulle fa i oss mat och vi hamnar pa, osterrikes PRO TRAFF! eller natt liknande. Det var spannande, dom var vaaaldigt trevliga iaf och vi satt och sjong med i osterrikisk folkmusik med dom. :)

Idag har vi varit en svang forbi Mayrhofen vilket ar lite mer som en skidort markte man. Mkt fint det med!

Nu har vi dock mastit byta bort var mentalsjukhus till hostel, som vi trodde var utan kok, tvrum och som vi vistte var utan receptionsfolk till ett dyrare hotell eftersom hostellworld inte alltid fungerar som det ska. Dock sa markte vi igarkvall nar vi lugnat ned oss lite att kok och tvrum fanns sa det blev att se finalen i vm tillsammans med tva kanadensare. Det var valdigt roligt! Blev bjudna pa akta kinesisk mat och te av kineserna som gjorde storkok i koket ocksa. Det ar inte bara en asiat i denna stad....

Mer da? Nu ar verkligen slutet av resan planerad for att vi ska hinna allt vi vill. Pa onsdag drar vi till Krakow och ska kolla in Auschwitz, sen blir det berlin lordagmorron tills pa mandag da vi aker till amsterdam och sen blir det lund troligtvis onsdagskvall!!!

LUGNT OCH STILLA

Nu tar vi det verkligen sa lungt och stilla vi kan. Tre dagar av det fortjanar vi tkr vi! Problemet ar att vi nog inte kommer att aka till San Marino, vilket vara galna rumskompisar fran brasilien verkligen tkte var absolut nodvandigt.

Dessa tva killar fran brasilien ar verkligen hur skona som helst! Dom ar ute och reser i ca 4 manader i europa och eftersom dom insag att dom var tvungna att ga mkt sa ville dom hitta pa en losning. Hittade sparkcyklar billigt i barcelona och nu istallet for att ta bussar nanastans sa sparkar dom omkring. Helt galna pa alla satt och vis.

Nu blir det att ga ut i solen! CIAO!

rimini!

Kom till andra sidan av italien nu ikvall till semesterstaden rimini. Rom var kanon men kandes som om det rackte for oss dar nu. Gick under dagen in i vatikanstaten med en tjej fran hostelet som hette anna och ocksa var svenska. Vatikanen var maktigt men.. det ar nog inte riktigt min grej! hihi

Vi hade ju tankt att aka till venedig efter rom och sedan mot kroatien men eftersom det skulle ta ungefar 19 timmar till ett bra sol&bad stalle sa stannar vi nu i italien istallet och drar sen vidare mot venedig och sen mot osterrike. Sedar, planen ar aldrig sa saker som man tror! :)

onskar att jag kunde lagga in bilder men det gar inte sa far bli sahar.

Vi har hittat ett kanonhostel ocksa kan tillaggas!! Kostar 13 euro natten och har allt som behovs och ar bra till. Kanns som om det har kan bli riktigtriktgit bra! Ska sova nu sa ser vi stranden imorron. GONATT!


rome

Kom fram till Rom imorse klockan halv 6 cirka, efter en ritkigt tuff natt. Man ska val kanna att man lever ibland. Taget var iaf overfullt och man kande sig som nan av dom som blev intryckta pa ett fartyg for att hoppas att man overlever hela vagen till USA. Jag fick till slut nog av att fa ont i nacken sa jag la mig ner pa golvet i taget, inklamd bland alla andra, och sov. Vill inte tanka pa hur skitigt det var men ibland ar det bara skont att kunna somna.

Efter den natten ar vi idag inte allfor pa topp! Men vi har redan hunnit med ganska sa mkt av Rom sa snart ska vi till hotellet som vi inte fick checka in pa forann halv 2..... kanske blir att vila lite dar da. Imorron blir det vatikanstaten bland annat sen ar planen att aka mot Venedig for en dag. Vi har en ganska sa klar plan av vad som vantar denna resa och nu hoppas vi bara att allting forsatter att vara kanon!

Jonte ar ocksa numera historielararen. Jag har hotat med att nasta gang jag far en forelasning sa kastar jag kameran i huvudet pa honom!

Lev val! hahaha

just nu: NICE

Efter barca sa blev det inpulsartart att vi akte till Paris for en dag. Tagen mellan Barca och Nice var inte alltfor bra utan det blev for manga byte av tag under en natt. Darfor fick jag ju istallet se mitt alskade Eiffeltorn bland annat vilket inte kunde bli battre!!

Nice efter det da, och vi kom fram i fredags och for direkt till ett marinland vilket var ascoolt! Fick se spackhuggare och delfiner och allt dar emellan sa jag var asnojd! Sen traffade vi nagra killar fran allingsas som bodde pa samma hotell,vilket for ovrigt ar riktigtriktigt bra!, och det blev middag med dom och idag drog vi till cannes. Var ratt maktigt, men imorron blir det nog monaco vilket ocksa kan bli najs. Nu ar det iaf fest med 1,79 euro vin!!!

PARIS

eftersom det blev sa svart att ta sig fran barcelona till franska riviaran sa hoppade vi pa ett tag till paris istallet! en natt med ratt lite somn och lukten av kraks, en man kraktes i borjan av turen och nar man trodde att han inte kunde krakas mer sa kom det minst lika mkt mer och sen fick det snallt ligga kvar hela natten... idag fick jag antligen se mitt eiffeltorn sa jag ar lycklig! nu ska vi dra vidare pa lite mer sightseeing for ikvall kl 11 aker vi mot Nice.

vi ar branda och fint roda efter sangrian pa stranden igar och en dag i solen idag. Hare bra hejhej!!!


TAGLUFFEN I EUROPA

Barcelona
Resan hit var valdigt smartfri. Allt gick super. Gardagen strosade vi mest runt gatorna och idag var den stora sightseeingdagen. Borjade pa nagot berg och har sett allt fran kyrkan, till huset som samma galna person designade. Lite strosande allt mest pa egen hand med hjalp av tunnelbanan. Billigast sa. Var sightseeing avslutades vid Camp Nou dar vi, tillsammans med MASSOR med manniskor, valkommnade Barcelona till matchen i det spoade regnet. Lite haftigt padrag faktiskt.

Ikvall ska matchen ses pa nagon bar med nagra hollandska tjejer fran hostelet och den storsta fragan just nu ar hur var resebudget ska halla :) men annars sa ar livet bra.

HARE BRA HEJ!