hejsan!

Nu har jag hittat ett hotell/restaurang/bar i närheten av vart vi bor som har gratis wifi. Det verkar som om det nog ska gå bra att sitta här lite då och då och köpa sig en kaffe och kunna använda internet, NAJS!

På jobbet så har vi hela veckan jobbat med att dela ut leaflets till folk på gatan. Till och med börjat känna igen vissa människor efter än så länge tre dagar ute på shopstreet. I helgen ska vi jobba pass inne i affären så några timmar blir det, men inte så mkt. Vi klarar oss iaf men mkt shopping på pennys blir det inte! Grejen är att skulle vi bara få jobba några timmar till så skulle vi typ kunna spara också! Eftersom det inte dras av nånting på lönen så tjänar vi rätt bra. Förhoppningsvis så blir det längre öppettider och två personer som ska jobba varje lunch, det skulle hjälpa rätt bra. Vi är ju så king på att få in folk att det har blivit galet mkt där nu. Dessutom var vi i tidningen idag! Hahahaha är det inte alla som varit, Galway advertising :) har fixat två exemplar, för en av dom kommer jag utan tvekan att på nått sätt hinna förstöra innan jag är hemma..

Annars så strosar vi runt och chillar på, livet i Galway är rätt så bra. En så sjukt mysig stad! Allting är som fint och färgglatt när man går ut och går, till skillnad från stan där allt är stora grå fyrkantiga byggnader..

Hemma i lägenheter är det jätte bra också. Från vår lägenhet till staden tar det högst 5 min för att gå, till närmaste större mataffär och bio osv är det lika långt åt andra hållet och Katja och martin är supertrevliga men det är bara så kallt! Jag fryser i princip hela tiden. Det måste vara nått svenskt för katja och maria är detsamma. Går vi ut och går så har vi på oss vinterjacka, halsduk och gärna mössa också medan man ser folk gå runt i tshirt, kortkort kjol och alla spädbarn har fötter, händer och huvud bara. Vi har ju mössa på barn mitt i sommarn??! Nånting som är imponerande dock är att det nog bara regnat två dagar sen vi kom hit! För att ge er lite väderinfo haha


I tidningen!!!

 


Vårt rum


fortfarande vårt rum


Ut från dörren till vårt rum direkt in i köket


våra rumskompisar martin och katja
Martin förstår svenska men pratar på engelska, det är jätte svårt att veta vad man ska prata på för språk med honom!


Det första vi gjorde var att sy upp gardiner, SY UPP DOM = sy fast dom..
Tack mamma, såtråden och nålen har behövts flera gånger :)


Gången in till oss, med all vår tvätt och tvättlinor är det lite komplicerat ibland, kan vara farligt i fyllan..


MARIA!


Jag i vårt redan nerstökade rum, tur att jag och maria är likadana..:)



NU har ni fått se lite bilder också. Får se när nästa omgång kommer.


internet, JEPP!

Nu har vi fixat internet, dock så finns det vissa gränser med det hela. Ska det skypas så får det planeras en tid så jag kan gå till ett café som har wifi och köpa en kaffe och sitta där. Är inte sådär superhaj på sånt här men vi har iaf en sån där sticka att sätta i datorn. Jaja.. det får funka! Vi har gått mellan att nästan sitta och gråta i parken till att det känns king flera gånger nu sista dagarna. Jobbet, kontakt hem (mest jag då, tre månader utan att ens prata med pettan är lite för mkt.) och lite allt möjligt. Trivs dock i lägenheten supermkt!! Synd bara att vi inte kmr att ha råd med mat :)

Ville bara säga att vi ska vara med i tidiningen här i Galway förresten. Det är väl rätt imponerande va? Ska fixa några exemplar att spara. Det är reklam för Hanley´s corninsh pasties. Me, Matt and Maria!

Bilder kommer inte heller att läggas upp när det gäller det här med internet. Får göra det också på cafeet! Ska börja ta kort på lite grejer som lägenheten, Hanley´s och lite så så ni får se allting!

Nu ska vi se serier resten av kvällen i våran säng.  HEJDÅ

på ett café

för det är det enda vi kan göra nu för att ha internet. Ska fixa det på nått sätt...

Vi flyttade in till våran nya lägenhet igår och jag gillar den skarpt! Skitmysig och våra rumskompisar svenska katja (27) och hennes pojkvän irländska martin (32) är jätte sköna. Kommer att bli king tror jag! Nära allting och det känns bara riktigt bra.

Nått som blev mindre bra är att vi pratade med matt igår om timmar på jobbet och eftersom dom tror att vi ska lämna dom vid jul så kommer vi att få betydligt mindre timmar än dom först sagt så just nu känns det lite knapert för att kunna leva. Jobbar vi dom timmarna dom planerar nu så får vi ihop till hyra och mat och liiite över till leva men inte alls mkt.. Vi ska ringa kevin och höra planen... annars måste vi skaffa ett annat/till jobb och det känns lite tråkigt när vi som hade ställt in oss på det här fullt ut. Vi behöver inte kunna spara men man måste ändå få känna att vi vågar leva. Idag har vi dock stått ute i två timmar och gett ut broschyrer om stället. Ska göra det resten av veckan sen får vi se hur saker görs.

Bilder på lägenheten och mer om allt får ni veta senare. Batteriet på den här datorn är ju inte det bästa och vi får inte ladda datorn på det här cafeet.

Hare king för det har vi! Nästan då... hihi

sådärja

Hollys dop idag hemma. Hoppas ni har haft det trevligt!

Idag ska vi gå ut och gå en massa är tanken. Vi är lite sega bara på att komma oss iväg.. Sen blir det pizza till middag och vi har varit sugna i snart två veckor. Det blir great!
Sen har vi läst på norran att det ska bli den kallaste vintern på 1000 år hemma. Vi kanske stannar här eller så förflyttar vi oss ännu mer sönderut. Kan ske.

Anna, jobba på med blommorna! Det blir king! Då kommer jag i vår då och då ska bäddsoffan vara bäddad åt mig! Nummret är +353858184113. Sms svarar jag inte på eftersom jag inte har några pengar kvar hihi och att ringa mig kostar multum för dig men vore king om du gjorde det!


Vore kanske kul för er att se lite bilder också, vi är dock lite glömska när det gäller att ta bilder på saker. Vi ska bli bättre!

Maria är taggad!


Matt och hans farbror när vi mötte dom ute på puben


Våra tyska vänner som redan hunnit fara


Jag på shoppstreet



2 år idag också. HOHO

vi har en lägenhet!!!

Idag blev det inge jobb för vår del eftersom kevin skulle komma från dublin och dom skulle prata om tider som gäller osv. Sen får vi väl förhoppningsvis vårt schema!

Därför ägnade vi vår dag åt att leta en lägenhet vi kunde flytta in i. Och vi har kolla på två olika men bestämde oss för det första. Det är en svenska och hennes pojkvän som flyttade in där för typ en vecka sen. Vårt rum är superstort, sängen är lite liten men det får funka. Egen toa och dusch in i vårt rum och köket och vardagsrummet är väl lite litet men det gör mindre. Nu går det iaf att laga mat bättre. Oj vad vi ska göra kladdkaka!

Det kommer att gå på ungefär 2000 kr/månaden för oss tror vi och då msåte vi på nått sätt skaffa internet. Måste ju kunna skypa! haha
Det är kanske 5 min gångavstånd till eyre square vilket är ungefär som det är just nu fast bara från ett lite annat håll. Så nu rymms folk när dom kommer och hälsar på också! Bara för er att ta med er en luftmadrass så är det lugnt ;)


Fin bloggen blivit va! Väldigt bra gjort i paint. Photoshop verkar har slutat vilja fungera..

fredagen

Andra dagen helt ensamma på jobbet gick bra. Vi var mer planerade och inte alls lika bakis som igår.. hihi. Problemet är bara hur lite folk det är där efter 3 så det blir så fruktansvärt långtråkigt!! Tänk då också när man är helt ensam där i flera timmar.. Jaja, vi har ett jobb iaf och det kmr nog att bli bättre :)

Idag ska vi stanna inne och samla krafter. Vi gick ut igår och jag lovar, HELA stan var ute. Fullt överallt och det var verkligen fest! Tänk om hela sverige skulle festa sönder en torsdag pga en öl. Vi kan ju ha en norrlands guld dag....

Imorron ska vi fara och kolla på ett rum. Ligger lite i utkanten av stan och det lät som om det var nån som bodde där och hyrde ut ett rum. Inte att ett gäng hyr ett helt hus och hyr ut ett rum. Känns mer stelt att hyra av en familj som bor där. Men vi får fara och kika iaf! Vore lite jobbigt om vi ska börja ha nattöppet till 4 på jobbet och sen måsta gå rätt så långt åt fel hål då menmen. Vi ser väl hur saker går.

Vi kmr för övrigt också att leva på pasties. Lunch, middag varje dag hela veckan. Så enkelt med en sån och en kaffe på väg hem och man slipper göra middag. GREAT!

Nu ska vi snart se idol och äta choklad, fredagsmys, men först dusch!




förresten
Maria, Ja arthur's day är han som uppfann guinnessen. Alla var astaggade och sjöng happy birthday och allt :)
Anette, ja ni måste testa pasties. Dom är faktiskt svingoda! Ni kan få studentrabatt om ni är snälla när ni är här ;) hahaha 


the arthus's day

Idag är det firande av guinness dagen i hela irland, minst. När vi gick hem från jobbet klockan halv 6 så var pubarna redan fulla ut på gatan med folk som stod med en guinness i handen för idag kostar det 2,5 euro för en pint. Tokigt värre. 

Idag var vi också helt lämande på jobbet. Matt for direkt vi hade kommit oss in och sen har han strosat runt hela dagen i princip så vi har varit helt ensamma förutom när han kommit in och bara frågat hur det gått. Just vid lunchen så gick det inte sådär kanoners eftersom pasties ska vara inne i ugnen i 50 min så är det väldigt svårt att planera! När det ser fullt ut så känns det ju riktigt ovärt att lägga in en massa i ugnen men sen kommer det en och köper 4 st och helt plötsligt så blir det tomt innan man hinner blinka. Det kmr väl att vara svårast, och att man knappt ser skillnad på vissa. Vore ju ett trist misstag att ge kött till en vegetarian tex... dom är inte markerade med nånting annat än små hål, som ser olika ut för varje pastie också, som ett kryss eller en ring. Problemet är att dom små hålen försvinner ofta inne i ugnen så gissningar på hög nivå kan bli ganska vardagligt.

Det är också lite jobbigt när tungan bara vill rulla ihop sig och det inte går att få fram knappt ett ord rätt. Jag förstår inte men jag har jävligt svårt att säga regular, steak och pasties, dom två sista uttalar jag bara fel.. Rätt simpla ord egentligen men jag pratar som bara förbi mig själv. Det är ju så jäkla viktigt att säga exakt rätt när man faktiskt ska sälja grejen. Jag hoppas och tror nog att det ska gå bättre, borde väl göra det kan man tka! :)

Kul med två kommentarer! :D sedär, man måste tjata.
Syster, jag kanske blir less men då ignorerar jag dig bara :D hahahaha nämen, ha så trevligt nu när du är "mammaledig" och hör av dig maaassor! Hört med tobbe om harry P i november?????
Maria, ja jag hoppas verkligen engelskan blir bättre, då kan jag komma hem till jul och vara nöjd över mig själv!

Mat -> idol -> ut och smaka på ölen (vi tränar dock på bulmers än så länge hihi)


första dagen på jobbet

Första dagen idag på jobbet och det gick suveränt! Typ. Kan inte säga att det är särskillt stora problem att jobba där och vi kmr säkert bli uttråkade i längden men förhoppningsvis så kommer det att börja komma mer folk. Tror dock att det kmr att bli bra det här. Imorron blir andra dagen och matt ska lämna oss redan då så vi får fixa det mesta själva. Sen kommer vi att ha en till kille, när matt åker tillbaka till england, som ska jobba halvtid. Kan typ inte bli bättre det här??? Så förhoppningsvis kan vi då båda vara lediga, har inte alls sagt ett ord om det här till den killen men, när evsan och julia (och kanske frida???) kommer och hälsar på!!! Imorron ska vi turas om att stå i butiken och att ge ut prover på gatan. Hanley's cornish pasties äre som gäller för övrigt, googla så får ni lite info ;)

Så nu i eftermiddag har vi försökt kolla lägenheter och det känns väl inte heller direkt som en omöjlighet och allt blir ändå billigare än att bo på hostlet. Vore bara king att kunna ha internet i lägenheten så det är väl ungefär den kriterie vi har. Just nu måste vi typ flytta mellan olika rum för att det är så fullbokat och vi sa till så sent, turligt nog så är priset desamma men vore ändå skönt att kanske kunna slippa bo i väskan konstant också..

För övrigt så är det riktigt tråkigt att man har 20 st som läser men en enda kommentar??? Och till den enda kommentaren så måste jag säga att jag har testat i alla fotbollslag här nere men håller inte måttet! Får äta pasties istället och dricka guinness ;)

Och så kan jag ju meddela att den 20e december är hemresan bokad.

Nu ska vi typ se idol är tanken sen går vi nog ut en sväng. Hare bra heej!


Första dagen på jobbet imorron

Nu har vi varit förbi och pratat med storbossen. Det blir första dagen på jobbet imorron, som en trainiee day, sen är tanken att en av oss ska öppna hela stället själv redan på torsdag, själv! Sen blir det nog ungefär ca 30/vecka, vi får betalt veckovis och lönen är ungefär 9 euro timmen.

Nu måste vi kolla upp flyg hem och redan börja planera hemresan så att han vet vart vi är och att priserna inte hinner stiga alltför mkt. SES HEMMA TILL JUL DÅ!

NU!

Nu ska allting funka förhoppningsvis. Här ska ni få histiorien om datorn...
Men den här jäkla datorn! Först så blev den glapp så om man hittade ett speciellt sätt att lägga kabeln så funkade den. Så använde vi datorn i typ två dagar. Sen blev den för varm en dag så limmet som höll fast strömkabeln i datorn (hemmabygge)  smälte!!! Och kabeln for helt ur läge så det inte gick alls att hitta nån ström. (vi försökte värma upp limmet igen med en hårblås och hitta rätt och vi fick några stötar på köpet) Sen gav vi upp och gick med den till en datakille som skulel fixa den och han gjorde det, för 80 euro.. men det var det ju ändå värt tänkte vi! Och så kom vi hem lyckliga och skulle koppla upp på internet (hostelets datorer att använda dom är svindyrt men det är gratis wifi så det är värt som fan) och då hittade den inte åt nått internet! Till slut satt vi med en irländare och en tysk nere i köket och försökte översätta alla svenska ord så dom kanske kunde fixa den men det gick inte så vi gick in med den idag. Och han fixade det gratis. Typ internetkortet satt inte fast ordentligt. NU ska den förhoppningsvis funka igen, annars börjar jag gråta... :D

Annars då, jobbet.. vi skulle först ha våran trial i lördags, sen i söndags. Sen ville han att vi skulle ha den när hans pappa kom på måndagen. Han pappa blev jätte sen och kom sent måndag så förhoppningsvis idag ska vi ha den! Igår gick vi ut och skulle ta en eller två drinkar. Det slutade med att vi träffade Matt, han som jobbar på pasties affären och hans farbror och var ute till klockan tre med dom! Kul att man kan dricka med "cheferna" dagen innan man ska dit och testa jobba? Det är inte riktigt samma anda som hemma.. haha

Annars så far våra tyska tjejkompisar som vi hängt med idag och det suger.. menmen! En av dom ska höra sig för med några hon känner här om lägenhet bland annat. Så fortfarande är allt ganska öppet men det känns lovande! :)


En av alla slussar i stan, rätt häftig


En alltid så glad maria!


Katedralen, asstor, superhäftig. Bilder inifrån får ni typ se sen


Maria favoritbild, med katedralen i bakgrunden


Ett gäng gatumusikanter som spelade en av dagarna här nere på stan. Varje dag är det nån som står och spelar, jätte mysigt. Dom här var dessutom king!

Konstigt nog så får vi inte in marias bilder på datorn. Den hittar minneskortet men aldrig några bilder i minneskortet? Den här datorn är ett enda stort problem! :D Men nu kan jag prata med pettan iaf när internet och strömmen funkar.

Håll tummarna att det går bra för oss idag, bakis och trötta. Hare bra allihopa!

sondag och idag ar det val hemma!

Vi gav upp vart forsok igar att laga datorn sjalva och lamnade in den. Han trodde att han skulle kunna laga den och 80 euro kan det ju vara vart :) Jag maste ha en dator och om vi ska betala genom att lana hostelets dator sa blir vi anda panka!

Imorron  ska vi provjobba for forsta gangen. En pa formiddagen och en pa eftermiddagen. Det som kanns ratt sa bra att att matt fragde om vi skulle med och ta en ol ikvall. Han har inga vanner har heller eftersom han kommer fran england och bara ska starta upp affaren. Som forovrigt ar en pasties shop. Det ar piroger. Vi ska alltsa gora och salja piroger och kaffe i olika slag :) PERFEKT! om vi nu bara klarar av det. Att vi ska ta en ol ikvall lar ju anda gora att man inte blir lika nervos imorron forhoppningsvis. Det ar det vi hoppas pa iaf.

Vi som forovrigt tog en ol i fredags! Vi gick ut pa en sot san dar pub och kopte en ol var. Lika bra att lara sig tankte vi men vi fick i oss ungefar en tredjedel av den. Vi far jobba pa det..

Igar gick vi pa bio och sag Grown Ups. Sa kass film!!! Men det var mysigt anda.

Idag ska vi... vi vet inte. Vi har ju som gatt de flesta gatorna massor med ganger och shoppa kan vi inte gora foran vi bestamt har jobb. Sa manga mil som vi maste ha gatt varje dag har gor jag nog aldrig hemma nastan. Slipper fara ut och springa iaf. Har nastan inte heller kant av mitt kna sen jag kom hit och det ar ju king!!! Dromde att jag spelade fotboll inatt..

Anna jag ar ledsen men jag tror nog inte att vi kommer ner till lund nu inann jul. Vi far ses uppe i skea istallet!
Syster vi har inte fatt veta vad vi far betalt an. Matts pappa ska komma imorron och da ska det snackas pengar och allt annat. Vet knappt ens vad som ar rimligt att fa? hahahaah

Nagra bilder kan jag inte visa tyvarr. Om vi far tillbaka datorn hel sa ska vi gora ett nytt forsok att lagga in bilder dar. Nu borjar tiden ga ut sa hare sa bra heeej!


lite ar mkt daligt just nu.

Idag har det regnat i princip hela dagen och idag var ju dagen vi hade tankt ha lite sightseeing. Det fick bli anda och vi strosade omkring och sag en massa mysigheter.

Jobbet ska vi provjobba imorron eller pa mandag fick vi ett mess av matt igar sa da far vi se hur det gar.. ar anda ganska taggad!

Datorn hade nu lagt av helt, vi ska dock gora vart basta med en hartork och lite piller att forsoka mjuka upp limmet som haller stromkabeln inne och sen hitta ratt. Annars sa har vi inte heller rad att betala sa mkt som man maste for att lana hostellets dator. DET HAR SUGER! Nar du kommer evsan, som jag nu litar ar i borjan pa november? sa maste du ta med dig en dator! Har gett petter uppdraget att hitta en och kopa at mig. DU MASTE KOMMA SNARAST! :D

Sa vi far val se nar jag nasta gang kan skriva nuda.. blaaaaaaaaa.....

CIAO!

vi har fått jobb!!!

Vi började dagen med att leta efter topshop, och vi fann det! LYCKA

Sen tog vi tag i att leta tillbaka till matt för att ge han vårt irländska nummer som vi skaffade igår kväll. Jag som tycker mig ha ett bra lokalsinne var helt lost. Det är en engångsföretelese jag lovar. Efter mkt om och men hittade vi iaf tillbaka till honom och affären hade fått upp några skyltar med mera. När vi kom in så kände han direkt igen oss och ville att vi skulle sätta oss ner och prata en stund. Han är verkligen astrevlig, som alla egentligen är här, och sa att han pratat med sin pappa som är den egentliga chefen här och sa att han verkligen ville ha oss som halvtidsarbetare eftersom hans pappa hittat en student som nog skulle få heltid och så skulle vi jobba runt den personen typ. Sen ringde hans pappa under tiden och till slut blev det att vi nog, om allting går bra vill säga, ska sköta alla skift själva!!! Vi ska dit och provjobba typ imorron och på söndag, var och en själva vilket gör mig riktigt nervös men måste tänka positivt!

Hur som helst! Fatta så kiiing! Allting blev också bara ännu mer plus när vi frågade om hur vi behövde irländskt personnummer osv som det sägs att man behöver men han sa att vi skulle få pengarna i hand, vilket betyder att jag inte behöver säga ifrån mig kommunals akassa och behöva tjafsa med det när jag kommer hem! Svartjobb är inte riktigt samma sak här som det är hemma.

Nu önskar vi bara att jag inte schabblar bort det!

Vi har nyss också varit och segershoppa på pollys också förresten, vi sa att vi inte fick köpa nått förän vi antingen fått jobb eller innan vi skulle fara hem. Så en jacka och ett halsband för 230 kr, det tackar vi för!

En sak är dock negativ. Jag har lyckats med det omöjliga. Din dator storasyster är sönder... eller den vill inte ladda ordentligt. Kasst!!!

ett stort ps. från och med nu kmr jag nog bara att använda mitt irländska nummer!

helt slut!

Idag gick vi upp klockan 10 och började gå längs gatorna och lämna ut cvn. Några lät riktigt lovande och vad jag förlorar lite på är väl att jag bara tänker stanna till jul.. men det får finnas ett jobb för mig ändå!

Det bästa vi kan tänka oss är en kille Matt som ska öppna en butik, typ imororn, och han var där och byggde och höll på. På han lät det som perfekt att ha oss två som kompisar att jobba där för då skulle vi få ta hand om passen själva sen när han skulle tillbaka till england. Det vore ju det absolut bästa! Annars så är det några som tagit våra cv i hopp om att nånting snart skulle finnas.. så vi får se! Klockan är inte ens 2 och vi är helt slut, sitter i commonroom:et och chillar på. Undra vad dagen mer ska erbjuda, för att söka nått mer tror jag inte blir. Imorron ska vi nog gå åt andra sidan staden och kolla vidare där.

Och OM jag nu hittar nått jobb, och OM allting går bra med boende och så vidare så kan jag med nästan säkerhet säga att jag ändå inte kmr ha många kronor över när jag kommer hem. Ni måste förstå! Pennys är den bästa affären i världen! Skor för 3 euro, väskor för 10 euro, jackor för 20 euro osv osv. Helt galeeeet mumsigt.

Sen kan ni ju kolla in marias blogg om ni vill också.
emmamarialeonora.blogspot.com

ciaooo

och förresten ett PS. inte illa när vi inte bara en gång fått frågan om vi är amerikaner??????

runt i asien har nu blivit irland/galway!

Ja nu är ju planen att stanna här i galway och hitta ett jobb. Jag och maria börjar våran resa med att åka från falmark tisdag den 14e september. Väl framme på falmark inser jag att jag glömt mitt pass. KLANTJAG! Petter kör i 160 till och från stan igen för att jag ska hinna tillbaka till flyget som går. Ringer min syster ihopp om att hon kan nått lösenord till dom som jobbar så dom kan hålla allting liiite extra länge. Hur som helst så hinner jag, med bilen halft parkerad uppe på trottoaren och allting kastas och kramas hit och dit. Dörren till planet stängs bakom mig och vi är påväg!

Ja nu sitter vi här på vårt hostel som för övrigt är det bästa jag någonsin varit med om! Vi betalar 12,5 euro per natt eftersom killen i receptionen inte ville att vi skulle behöva dela rum med killar men samtidigt som vi ville ha det billigaste vi kunde få fick vi ett sexbäddar tjejrum för samma pris som ett superstort rum. Vårt rum har egen toa/dusch och köket är på bottenvåningen. Allting är superfräscht! och det är dessutom gratis hifi.

Vi gick ut en sväng på stan för att kolla läget, ta ut pengar och handla mat. Helt sjukt va mysig stad! Precis som man tänker sig att en irlänsk stad ska vara. Supermysigt är allt jag kan säga. OCH SÅ FINNS PENNYS!!! Precis som primark men bara ändrat namn. AVIS EVSAN!? :D

Imorron blir det jobbsök. Jag är jätte nervös, håll alla tummar och tår ni har för mig.

Förresten så vet jag inte vad jag ska göra med webcamen. Den funkar tydligen inte micken... fan!

Ajja nu ska vi snart se lite idol och sen blir det väl att samla krafter.. HARE BRA ALLA!