FÖRSTA SNÖN I GALWAY!

Nu dom sista två dagarna har det snöat här i stan på kvällarna, och det är hela 5 cm snö i dublin och det är kaos!!! Ganska kul iaf!

Vi har fått mindre timmar nu. Det känns inte som om det spelar så stor roll. Det som dock svider är att nu börjar vi klockan 9 på morronarna, det betyder att vi msåte gå upp redan klockan 8!!! Funderar på att äta frukost när jag slutar jobba istället och bara stiga upp och gå direkt för vi slutar redan klockan 12 på dagarna. Är vi bortskämda är frågan när vi tkr att det ska bli jobbigt? :D

Vi har också fått arbetskläder nu till slut. Vi är så snygga med keps och hela kittet. Gillar inte riktigt kepsen men älskar tjocktröjan. Den vill vi stjäla.

I torsdags gjorde vi en barrunda jag,maria och marias mamma. Det var en riktigt rolig kväll med två utspilda öl (av den äldsta av oss) och en riktig tur runt alla dom bästa pubarna.

Evsan: du måste nog ta med dig ALLA kläder du har. Och inte ens det kanske hjälper :)


Mor och dotter


Vår nya utstyrsel..............


Vår godishylla! Dom har jobbat på bra med att ta hit lite svenska saker våra besökare! :)

en månad kvar

Igår for madde tidigttidigt på morronen och jag gick med henne till taxin. Samma dag kom marias mamma hit så dom bytte som bara av varandra. Marias mamma hade inte heller riktigt trott på oss exakt HUR kallt det är. Nu har jag iaf fått tillbaka min varma tröja av syster!

Det har knappt regnat nånting på hela 5 dagar, måste vara nått slags rekord här den här årstiden!

Det är mindre än 4 veckor kvar nu! Det känns lite konstigt, men bra ändå :) saknar hemma lite, speciellt värmen inomhus!


syster och harry p

Nu är syster här och vi har shoppat, sightseeat, sett harry potter och fikat! Harry potter var king! och ron weasley är min idol för alltid! Att madde har tagit min varmaste tröja och att hon inte troddepå mig när jag berättat exakt huur kallt vi har det inomhus är också en gåta för mig.


lite hit och dit

Jag har tappat den enda gåva jag har haft. Mitt lokalsinne är helt försvunnet! Det bådar inte gott i framtiden.

Det regnar och blåser mest hela dagarna. Man vaknar till en klarblå himmel och blir superglad, börjar jobba och sen klockan 3 när man får gå så kommer regnet och blåsten och jäklas. Ni som kommet hit: ta med ett paraply, det är lika nödvändigt som tjocksockarna. Fast iofs, blåsten gör att det nästan är omöjligt att använda paraplyt även om man råkar ha med sig det. Hemma så sitter vi i filtar, fleezetröjor, tjocksockar OCH tofflor och andas rök, så kallt är det.

På jobbet har det varit lite tung stämmning men det verkar iaf som om vi ska få ha kvar våra timmar ändå. Man vet som aldrig säkert för jag tror inte att det är någon som vet någonting säkert i denna butik.

Jag har nästan redan börjat studsa för på lördag kommer madde. OJ så roligt vi ska ha det! Kan knappt vänta till harry potter heller. Vår harry potter affisch som vi fick med en tidning (som vi köpte enbart för intervjuerna om harry p) pryder vår vägg och vi blir så glada varje gång vi ser den, vilket mästerverk!

Vi var ut igår och insåg att vi nog gör bäst i att ligga hemma och se på tv och äta kladdkaka på kvällarna. Vilka människor vi drar till oss!? På ena sidan kom en aspackad 35 årig man och satte sig, på andra sidan satte sig två tyska killar som nog var arga på hela världen för såfort nån förökte prata med dom så var dom skitsura, men mot oss var dom som halvtrevliga. Hästsvansen och skinnjackan gjorde inte saken bättre heller. Sen mitt emot sätter sig två killar som först verkar jättetrevliga och halverst räddar oss från dom andra, men sen visar det sig att dom är riktigt skumma också. Vad att göra? Blir bara att stanna hemma i fortsättningen.



lite smått och gott

Igår lämnade katja och martin oss. Direkt blev det lite halvtomt och jätte tyst. Det ska ju dock bara gå en vecka och sen kommer alla besök, med syster som början!!! och harry potter på det :)
Vad som också var välbehövligt var att nu har vi äntligen kunnat byta sängkläder. Jag lovar att det har klitats på varje cm av min kropp den sista tiden. Här är vi inte äckliga inte.

Kul att ni blev imponerade av att jag ätit räkor! Jag själv är väldigt stolt över mig!

Dom började i början av den här veckan bygga upp julmarknaden mitt på eyre square (det är ca två minuter gång från oss) och den ska börja den 19e november och pågå till den 19e december.  Perfekt i tid till när madde kommer hit nästa vecka och sen när alla besök är här. Kan knappt vänta tills dom börjar tända alla dekorationer dom satt upp och fortfarande håller på att sätta upp. Här snackas det om att gå all in!

Vi har hittat det bästa stället nånsin! Ett kafé med dom största sjukaste kakorna i världen. Det blir en av sakerna att visa våra besökare. Jag och maria kan äta gosaker men vi delar på en kaka och orkar inte ens äta upp det. Det är nånting det! :D hahaha

Mer då?
Vi har druckit en guinness! Vi delade på en pint och det var vårt mål, att vi skulle ha druckit upp en innan vi åkte hem. Nu är det gjort! Katja och martin har lärt maria att rulla cigaretter, det är bra att kunna. Jag fick ett ryck igår och städade bort allt mögel i lägenheten, det är massor.






sunday times

Har varit ute och gått idag. Behövde röra på mig. Stormen som skulle komma och vara som en liten tornado kom aldrig. Jag såg ju nästan fram emot den..

Eftersom jobbet har börjat gå lite sådär. Ganska dåligt helt ärligt. Därför ska vi få färre timmar. Dock så känns det inte som om det gör speciellt mkt! Nu jobbar vi ju varannan dag så vi har ALDRIG en hel dag tsm och det vore ju ganska trevligt att nån gång kunna göra nånting tillsammans. Åka nånstans eller göra nånting. Ja vi får se hur det slutar. Bara vi inte förlorar för mkt av våra timmar, måste ju ha råd att göra dom sakerna också!


halva kvar!

Katja fyllde år i onsdags, hela 27 år! Därför firade vi med en massa gomat och jag och maria gjorde en popcornkladdkaka till henne. Den blev spännande.... Tror att hon uppskattade det iaf. Människan äter popcorn KONSTANT! :) Måste också få berätta för alla nyfikna att jag åt räkor, utan varken tvång eller tjat. Jag åt dessutom flera st. Imponerade????
Vi gick också ut i regnet eller snarare sprang och självklart ville katja till baren som nästan är längst bort från oss. Gissar att vintern är här för det regnar i princip hela tiden. Det blir ju kul sen när man vill visa folket som kommer hit och hälsar på oss runt! 

Ikväll ska jag och maria gå ut och se när en kille som heter Ulton har nått gig på nån bar. Han var in när jag jobbade i måndags och satt och pratade på i kanske en halvtimme och det slutade med att han skrev upp oss på listan så vi kommer in gratis. Det är alltid uppskattat! 

Mer just nu så har jag kanske det största munsåret nånsin just nu och hela min underläpp känns som om den är ungefär dubbelt så stor, och det är bara första dagen. Maria har någon träolja som ska funka bra men smakar ruskigt dåligt.

Två veckor kvar tills syster kommer, sen byter madde och marias mamma av varandra samma dag. Två dagar efter att marias mamma åker så kommer pappa hit och fyra dagar efter att han åker så kommer evsan och julia. När dom åker har vi bara fyra dagar kvar innan vi åker till dublin dom sista tre dagarna innan vi är hemma igen. Skrämmande hur fort det kommer att gå. Vi gick förbi halvtidssträcket nu i tisdags så nu är vi snart påväg hem! VILL TYP INTE!

 Halloweenutklädsel. Maria vindruvan lindberg och jag!

 

 Vi fortsätter ta affischer för att pryda vårt rum!

Och ett litet förresten. Vår försäkring har gått ut så dör vi så måste ni kära föräldrar ta ett lån för att ta hem kistan. Men det är bara dödsfall som har gått ut så va lugna :)


spöregn och halloween

Idag har varit den värsta dagen sen vi kom hit. SPÖregn hela dagen och så har det blåsit värre än nånsin. Jag har jobbat sådärför har jag bara behövt gå till och från jobbet vilket varit tur. Katja har fått besök från sverige så därför hade dom tänkt ha sightseeing idag. Åka och se clifs of moher. Martins bror skulle komma från Limerick så dom skulle ta hans bil och maria följde med dom. Inte den bästa dagen att fara och kolla in klipporna men jag är ändå lite avundsjuk att jag var tvungen att jobba.. vet itne riktigt när jag ska få se dom där klipporna!

Halloween i söndags var riktigtriktigt roligt! Jag var pirat, för vi tror att katja egenltigen vill vara en pirat nånstans inom sig när hon äger allt man behövde till det, och maria var en vindruveklase. Vi sydde fast lila ballonger på henne. Dom höll ungefär en kvart när vi kom ut. Tillräckligt länge för att hinna slå ut våra två bulmers i mitt knä dock. Det var en rolig kväll :)

Annars så har james storhetsvansinne och jag vill ibland bara slå nånting hårt i hans huvud. Efter den här veckans lön så har jag sparat ihop till hyran och elräkningen, sen är det bara att börja spendera!!! Synd att det finns ett liv efter det här när hyran ska betalas hemma också, men det tänker vi på då.

Nu är det bara 18 dagar kvar tills syster är här, 19 dagar till HARRY P också! November kommer att bli grymt! Sen har ju äntligen evsan och julia bokat resa hit också! Kanoners!