pa flygplatsen

Vi sitter nu pa ko samui flygplats och vantar pa att aka vidare till singapore. Planet gar vid 5 sa lite dotid nu fore. Annars har jag velat ta livet av mig idag. Har verkligen inte haft en av mina basta dagar idag, dagen efter fullmoon vill saga, och klockan 11 blev vi upphamtade pa hotellet for att aka i de dar helvettesbackarna jag berattat om tidigare, sen bat i en timma och sen annu lite mer bil pa det. Folk som kanner mig vet dessutom att jag valdigt latt blir aksjuk. Jag skulle lika garna ha hoppat over bord pa baten kandes det som..

Hur som helst sa efter en pizza sa borjar jag kanna mig lite mer levande igen. Nu ar det dags for nagra dagar shopping i singapore! Lar bli kanon.

Bilder fran fullmoon far ni se senare, jag har redan checkat in min vaska med kamerasladden sa det gar inge  bra med uppladdning av dom just nu. Annars var fullmoon riktigt king och en upplevelse! Vi var sa fruktansvart fula. Folk ville ta kort med oss pa vagen for ingen var sa extremt malade som vi, men jaklar sa roligt vi hade!

Igar traffade vi nagra kanadensare, pratade lite hockey med dom. Svenskar vs. kanadenser.
Tidigare traffade vi nagra tyskar och pratade lite hitler, och sen var det nagra amerikaner och bush. Jag alskar det har! hahaha Alskar att hora asikter fran andra gallande deras lander.

Nu borjar det vara dags att ga iaf. WISH US LUCK! Jag ar flygradd dessutom.

full moon!

idag ar det full moon och vi ska snart borja styra kvallen. Fore maste vi kolla upp lite infor singapore da vi kom pa att vi inte har nagon som helst aning om vart man kan aka ens. Inget namn pa nanting och imorron klockan 11 sticker vi fran phangan. Sa nagot tips ar mer an valkommet!!! Namn pa hostel, namn pa shoppinggator, namn pa stadsdel. VAD SOM HELST!

Annars sitter jag har i mina nyligt inkopta knallrosa shorts, med en tofs snett pa huvudet och mitt fina pannband. Ikvall ska det dessutom malas kroppmalningar med alla farger i varlden. Det har kan inte misslyckas!


dagen fore fullmoon

och vi taggar imorron istallet! Fyra senaste dagarna har jag nog inte somnat fore 6-7 en enda gang men upp vid 11 varenda morron. Just nu haller jag pa att somna medans jag sitter men kanns  inte riktigt dags for sangen an. Dock sa har vi haft sa himla skoj sa helt klart vart de fa somntimmarna!

De tre senaste dagarna har det inte varit speciellt fint vader men idag gick vi till stranden anda. Molnen sprack upp och det blev till slut riktigt skont! Meterhoga vagor var det ocksa sa fick leka lite dar. Baksug som fan men vi overlevde det ocksa :)

Idag bokade vi och betalade for resan till singapore pa onsdag. Det blev ungefar 1500 allt som allt. Nu har vi bara ingen som helst aning vad vi ska ta oss till nar vi kommer dit. Vart vi ska och vilket hotell vi ska forsoka oss pa som inte ar alltfor dyrt. Dessutom har jag skoproblem! Slangde mina gamla tygskor som jag reste i sa just nu ager jag bara flipflop. I thailand till och fran stranderna gar det ju bra men vad ska jag gor anar jag kommer till singapore och dom kollar snett pa mig. Dar lar det ocksa vara svindyrt sa alla mina pengar kommer att forsvinna. Som ni hor ar det ingen bra skodag for mig nar jag gatt runt hela phangan kanns det som for att leta.


 sahar ser vi allihopa ut nu. Varmeblasor heeela kroppen den har gangen!

 fulla och glada!

 samma lika

 vi gillar thailand!!!


8 tjejer pa phangan!



Antligen har evsan och ganget hittat hit! Fran borjan blev det lite tjaffs med vart dom skulle bo men till slut fick dom bli grannar med oss, dock sa betalar dom just nu for tva stallen men.. Hur som helst sa hande natt det riktigt skumt for nar eve oppnade sin vaska var allting omkastat och hon hade som en forpackning med en massa sprutor, oanvanda och sa men anda javligt laskigt! Dom hade inte tagis borsen eller forstort laset pa vaskan men bara lagt dit en massa sprutor. Javligt obehagligt iaf!

Idag vaknade vi av att det regnade ganska ordentligt och har som varit mulet och trakigt hela dagen. Darfor har vi tagit en riktig chilldag med vanner nagra timmar pa en restaurang med nagra panncakes med choklad och banan. Ar fortfarande matt! Tar dock garna regnet istallet for snon som jag hor hela tiden faller hemma :)

Vi tankte ga ut nu och ata nanting mexikanskt och sen blir det nog fest for att fira de 8 skelleftetjejern vi ar!

 HARE BRA HEJ!

bakisdag idag...

Idag har det varit en riktigt bakisdag med allt dartill. Varmen har gor ju allt minst 10 ganger varre!
Vi gick iaf ut igar och drack vara forsta buckets och herre sa roligt vi hade! Vi dansade och dansade hela natten kandes det som, och absolut inte nanting annat an isborrar, sma bollar och stora bollar och kundvagnar osv. Riktigtriktigt roligt!
Nu pa kvallen har vi bara suttit och sett ett antal vanneravsnitt pa en restaurang medans vi at lite glass och friterade bananer. En perfekt kvall med andra ord :) precis sa som det ska vara i thailand.
Imorron kommer evsan och ganget och det kanns helt sjukt kul att dom antligen kommer! Oj sa roligt vi 8 tjejer ska ha. Fore det blir det nog att steka pa stranden.
Nar killarna kommer blir det nog inte sahar ofta inlagg skulle jag tro. Bara sa ni vet :)

andra kvallen ut

Idag har vi mest bara hangt pa stranden och lyckades att inte bli branda. Det ar en bedrift vi kan vara stolta med! Vilken varme idag alltsa!!! Har dock ingen aning hur varmt det ar har nu, ingen verkar veta. Senare hittade vi tyskarna som vi akte taxi med pa ko tao sa ikvall blir det nog nagon drink med dom. Det ar kul att traffa nya manniskor!

Lite bilder :)

  glada var vi nar vi till slut fick se varat billiga rum pa koh phangan!

 Tidigare ikvall vid middagen

 Maya fick till slut en hangmatta utanfor rummet

 Under en av shoppingturerna. Sa fina!

Vi funderar pa att vara sa fula vi bara kan under full moon. Ska mala med kroppsfarg och ha en massa fula huvudband vi hittat och sant. Jaklar sa king det kommer att bli!

For ovrigt sa at jag min forsta banana nutella panncake idag. Ni skulle bara veeeta hur gott det var. Ingenting kan bli battre ;)

pa koh phangan!

Idag kom vi da fram till koh phangan och dessa backar som finns pa den har on ar inte att leka med! Jag trodde att vi skulle do nar vi korde upp och ner for backarna for att fa oss till had rinn ( hur det nu stavas, min stavning och meningar inte sa bra ahar jag markt men orkar som inte lasa igenom allt, ni far ta det helt enkelt). SIst sa tkte jag inte alls att det var sahar laskigt, maste ha blivit hundra ar klokare genom aren :)

Hotellet var rena drommen! For priset vi betalar iaf. Vi betalar 500 bath per natt per rum och vi sover alla i samma rum. Det blir 125 kr per person per rum, alltsa ca 30 kr!!! Helt sjukt. Det ligger som lite pa andra sidan fran dar full moon partyt kommer att vara vilket kan vara skont att slippa allt kaos, men det tar ca 5 min att ga dit sa absolut inte farligt. Hela hotellet ligger vid en annan strand sa behover bara ga upp och ut pa morronarna och det hela kanns som nan sorts studentomrade. Bara ungdommar i princip sa det har kanns hur bra som helst. Vi bara tjot nar vi kom fram.

Det har inte blivit sa mkt party an iaf, pa ko samui hade jag och emma inte riktigt stallt om oss an och ko tao ar ratt sa lugnt sa blev inte mkt dar heller. Men kanns ganska bra att bara ta det lugnt och spela kort och ga runt och smashoppa lite sadar. Imorron ar planen iaf att ga ut.

Roligt ar det ocksa att pa ko tao sa hittade jag dom bungalowarna (?) som vi bodde i for 6 ar sen. Enbart dom var kvar och allt annat var ombyggt. Dom stod mellan typ hoga hotellhus nu sa absolut inte lika mysigt som sist. Jag hittade ocksa det "radhuset" som vi bodde i har pa koh phangan och det ar sa himla coolt att kanna igen sig pa andra sidan jorden nastan.

Fias och mayas blogg kanske ar en bra ide att lagga ut sa far ni lasa mer om ni vill. Den ar iaf
alliniasien.blogg.se
Den blev vit men markera ovanfor har sa hittar ni.

Emma kan ni hitta pa resedagboken.se och dar letar man pa emmaogren.

Blev langt nu men hoppas ni orkar lasa :) hejhej!

sista dagen pa ko tao

Idag skar maya halverst sonder sig pa foten av en korall sa det blev blodigt och lite mer jobbigt an vad det kunde ha varit. Stackarn, vi har iaf tejpat ihop det och lagt ett bandage pa, egentligen skulle det nog behovas sys men vi far se hur det gar :)

Alla ar dock branda igen nu, men antligen har man fatt farg sa det ar inte den hemska branda kanslan dar man inte kan rora sig, alla ar bara lite smatt roda overallt. Jag och fia har dock brant oss pa skinkorna sa vi vill knappt sitta!

Imorrron drar vi vidare till koh phangang och laddar infor fullmoon. Det hoppas vi pa ska bli king! Pa fredag traffar vi evsan och ganget dar ocksa. Harligt!!!

 Har bor vi nu pa ko tao. Riktigt mysigt men lite trangt med fyra brudar dar inne :)

en dag med moppar

Tidigt imorse sa gick vi for att hyra moppar, kostade 200 bath for en heldag och det ar alltsa inte ens 50 kr! Sen sa akte vi till en strand langre bort. Betydligt ensligare. Har ar emma och maya vid den. Snacka om paradiset!



Till och fran stranden ar den varsta vag/stig/berg jag nagonsin har gatt pa! Vagen ner var livsfarlig, halkade konstant i gruset eftersom det var sa brant, dock sa gangen jag pa riktigt foll var nar jag stod stilla! Mina favoritshorts gick sonder, jag skrapade mig och fick ont i rumpan. Men fan vad jag skrattade, vilken syn det maste ha sett ut!

 det har ar pa vagen upp sen igen. Det varsta jag gjort jag lovar!

 

 

 Fia och maya supertaggade pa moppen.

 Forsta gangen emma kor en moppe, helt koncentrerad! haha

Imorron blir det nog bara att pressa, sen pa tisdag ar det vidare till koh pangang. Kommer att bli king!

efter en harlig massage!

Vi var nyss och tog en superharlig aloevera massage och jag skulle kunna ha legat dar for alltid! Helt galet skont!! Efter en dag pa stranden ar det snart dags for middag och sen blir det nog nagra drinkar senare ikvall. Ar en ganska lugn o anda men gillar den har betydligt mer an samui!

Nu lite bilder :)
 Pa baten till ko tao!

 Emma och fia steker. Maya ar dar bak ocksa men hon syns knappt

Imorron blir det troligtvis att hyra nagra moppar och utforska on lite och kanske lite shopping, far hoppas pa det! Nu kanns det som om det ar dags for middag! HEEEJ!


ko tao!

Det blir mkt inlagg nu men kanns som skont med en stund dator och kyla varje kvall :)

Hur som helst sa kom vi till ko tao idag och hittade ett jatte bra stalle att bo pa! 900 bath per natt for oss alla fyra vilket ar helt galet egenltigen! Maten pa ko tao ar ocksa billigare, kanns som om allting ar billigare forutom just datorn, hela 2 bath per minut! Hur som helst sa ar mina alskade shakes har halften sa dyra, bara 50 bath (dela allting med fyra sa ar det det ungefarliga priset, lite mer for att vara pa den sakra sidan), de du syrran! hahaha

Vi har ocksa styrt upp lite infor ko pangang pa tisdag. Fixade boende och lite sant och fran att tro att vi skulle masta betala typ 700 bath per person per natt sa blir det nu 500 bath for alla fyra per natt. Natt ar underligt men vi hoppas pa det basta for allting ar i princip bokat infor fullmoon ocksa.

Blir lite konstiga texter och sant men det far ni ta, jag orkar inte skriva om allting konstant :)

Nu blire vidare, hare bra heeej!

Sista minutrarna pa ko samui

Vi sitter och vantar pa att varan taxi ska komma och hamta oss sa att vi far oss till ko tao. Jag ar brand och det roda ar konstigt flammigt... Hoppas att det ar battre imorron. Skont ar det iaf att vanta inne i lite kyligare luft istallet for ute pa gatan.

 Fia och maya ar taggade!

 Emma nu imorse vid frukosten


 Den onda apan, haha

Vi har bott ganska billigt nu, 500 bath per natt for tva personer och hotellet har varit helt ok! San standarnd som jag har tankt mig hela resan ungefar.

Har hunnit handla lite smatt men det finns sa jakla mkt man vill ha! Men forsoker lugna mig, det ar for manga veckor kvar for att redan borja packa pa sig sant. Prutningen ar inte riktigt min grej heller dock, nar vi kopt solglasogon och vaskor och sant. Jag tkr att det ar sa jakla svart att veta vart man ska borja utan att forolampa dom.

Nu borjar det snart vara dags for taxin att vara har sa dags att dra! CIAOO!

brand men gillar livet!

Idag var en super forsta dag! Mulet och blaste ordentligt, vilket gjorde aasstora vagor. Sjalvklart ar jag brand ocksa men inte sa varst farligt. En superdag anda for vara vita hudar. Tank hur det skulle sett ut annars.. haha

Det blir snabbt nu, hade tankt lagga upp lite bilder men det har stallet stanger tydligen nu sa maste sticka! Battre blir det imorron troligtvis. Da ska vi aka till ko tao sa det blir super.

HARE BRA HEMMA I SVEA LAND!

VI LEVER!

Ja vi lever och vi ar framme pa ko samui! Resan hit gick forvanandsvart bra med tanke pa att jag somnade redan innan new moon hade borjat pa allvar. Inse anda, man kunde alltsa vajla att se new moon. Snacka om vart! Synd bara att jag sov stora delar, var lite av systerstuk pa mig!

Vi hittade till och med fia och maya efter lite virrande runt gatan, tank nar inte ens thailandare vet vart de olika platserna ar.. Hur som helst sa ar jag riktigt jakla trott nu och vi ska ga och sova medans dom andra gick vidare till nan bar. For ovrigt sa har redan en fatt en stelkramsspruta efter att ha blivit biten av en apa. Nagon kille som maya kanner. Ganska komisk situation blev det hela..

Imorron ar det solen och stranden som galler!!!

dagen innan

Väskan är packad. Handbagaget ska också vara klart. Problemet är bara att jag säkert kommer att packa upp allting minst en gång till.

Imorron halv 9 åker vi från stan ut till falmark. Sen en heldag på arlanda. Sen så! Det här kan inte bli annat än king! :)

En vecka kvar.

Det är lika med 7 dagar..


11 dagar kvar.

Har varit och köpt det sista som ska köpas nu i form av lite solskyddskräm, tabletter mot lite allt möjligt och sånt smått och gott. Mitt i detta hängde ett par jeansshorts med hem också..

Nu saknas bara ryggsäcken sen får jag äntligen börja packa!

-erran